Megérkezett az új fecskendőnk

Mindenki ismeri a régi IFA tűzoltóautónkat. A szívünkhöz nőtt. Indult ha kellett, szolgálta a községet. Szép kort ért meg. Majd’ 40 éves. A szép korral együtt járó betegségek sajnos utolérték. A felső fecskendőt már nem lehetett elindítani, mert a kabint nyomta volna tele vízzel. Nyikorgós ízületeiből olaj, zsír csepeg. De szó se róla, tette a dolgát. Mindannyian hálásak vagyunk a hosszú szolgálatért.

Tűzoltóink 17-én hajnalban keltek útra, hogy majdnem Salzburgig menve, a Felső-Ausztriai Mondsee melletti Sankt Lorenz településről elhozzák a fiatalítást.

Nem sok község mondhatja el magáról, hogy önerőből képes megújítani a tűzoltóságát. A „fiatal” Steyr ugyanúgy összkerékhajtású, mint az IFA. Futóművét tavaly újították fel, vadonatúj gumik vannak rajta. „Saját lábon” jött haza, gond nélkül tette meg a hosszú utat. Gyönyörű szép. Isten hozta.

Tűzoltóink megérdemelték, és kiböjtölték a fiatalítást. Mindannyian jól járunk vele. A gyönyörűség vételára, 5.600.000 Ft-nak megfelelő 16.000 EUR volt.

Ebből 1.000.000 Ft Buskó Levente és családja adománya. Szívből köszönjük!

További 4.600.000 Ft-ot Székely József polgármester fel nem vett illetménye és költségtérítése fedez.

Egyesületünk külön köszönetét nyilvánítja Vasas Jánosnak a tolmácsolásért és a sok-sok telefonálásért! Egyedi habitusa nagyban hozzájárult a sikeres vásárláshoz! Köszönjük Jani bácsi!

A hazahozatal és a forgalomba állítás költségeit, abból a mintegy 300.000 Ft-ból fedezi az ÖTE, amelyet felhívásukra lelkes lokálpatrióták adtak össze. Az adományozók nevét az ÖTE hozza nyilvánosságra, amennyiben hozzájárulnak. Örömünkre szolgálna ha mi is közölhetjük.

A Sankt Lorenz-i tűzoltók adományaképp, egy 2.000.000 (!!!) forint értékű hidraulikus feszítő-vágó készüléket kaptunk. Ilyen készüléke a környékben senkinek sincs. A járműből egy pneumatikus szerkezet egy fényhidat emel ki, hogy sötétben is megfelelő világításban dolgozhassanak önkéntes tűzoltóink.

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! A Boróka-ház üzemeltetőinek volt egy nagyszerű ötlete, amikor nevet kerestek a kisvonatnak. Az ötletet -utólagos engedelmükkel- újra hasznosítjuk. Ezúton hirdetünk pályázatot a tűzoltóautó méltó keresztnevének megtalálására. Azért keresünk „csak” keresztnevet, mert a Sankt Lorenz-i tűzoltók tiszteletére a jármű családneve Lőrinc lesz. Természetesen női keresztnevet keresünk, mert ilyen szép piros járműhöz ez dukál. Tűzoltóink egyébként is olyan szépen és kedvesen bánnak vele, akár egy szép menyecskével.

Tehát 2020.06.30-ig várjuk a női keresztneveket, a polgarmester@diosjeno.hu e-mail címre. A legjobb keresztnevet adónak jár a megtiszteltetés, hogy keresztanyja/keresztapja lehet a szépségnek, ráadásnak pedig egy 10.000 Ft-os vásárlási utalvány.

Abból mindig jó dolgok sülnek ki, ha a helybeliek összefognak.

Best Wordpress Gallery Plugin
Forrás diosjeno.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük